maandag 12 augustus 2013

Vakantie voorbij!

Wat was het een zalige vakantie, jongens! Veels te warm naar mijn zin, maar zelfs ondanks het feit dat de mussen (en spreeuwen en merels en kraaien en duiven en een enkele eekhoorn) massaal van het dak vielen en er van werken met wol nauwelijks sprake was, zijn zowel zoonlief als ik heerlijk uitgerust en vol frisse moed aan het nieuwe schooljaar begonnen.

Midden in de zomervakantie vieren we altijd een bijzonder feestje hier, in en rond het Atelier van Tante An. Want op 2 augustus is de heer des huizes jarig. Dit jaar werd hij negen!Van zijn Ome Alex kreeg hij deze geweldige moestuin!Pelles lievelingseten is boerenkool, en daar hebben we voorlopig genoeg van, zoals jullie ziet! Als we nu ook nog een Hemaworstenboom kunnen planten, zijn we helemaal klaar.

Ieder jaar, rond verjaardagen of andere belangrijke feestdagen, wordt er een knuffeldier opgenomen in ons opvanghuis voor zielige, zwakke of zwaarmoedige beesten. De nieuwe aanwinst dit jaar is slak Gijsbrecht.


Gijsbrecht van Dintel.
Zijn levensverhaal staat al op papier. In de loop van de week ook hier te lezen :o)

Ik ga gauw nog even freubelen, voordat deze eerste schooldag er weer op zit!

Veel liefs,
Tante An.

2 opmerkingen:

Bertie zei

Leuke foto van Pele! ben benieuwd naar het vervolg van het slakken verhaal en de moestuin, heerlijk eten wordt dat. Hier wordt het weer ook minder en doe zoveel meer, zelfs mijn plucker is helemaal hoteldebotel van het hete weer geweest.
Fijne week.

Anna van Schurman zei

Happy birthday dear Pele! And good for him for loving kale. We get loads of it in our farm share. I'm pretty sure "tolerance" is the best we can do! :)