vrijdag 7 februari 2014

Bij, bijer, bijst

Wat een weer, hè, jongens? Ik vind het heerlijk, hoor. Maar ja, ik heb makkelijk praten. Ik hoef m’n hutje niet uit om te gaan werken… Sterker nog, ik heb mijn werk voor vandaag al gedaan! Het is weer vrijdag, en we kunnen weer een rijtje of twee aan de CAL deken toevoegen. 

Ik ben bij. Nou ja… ik ben héél erg bij. Té bij, eigenlijk. Hier liggen de CALletjes gebroederlijk (gezusterlijk?) naast elkaar.


Jullie weet dat ik het Engelse patroon gebruik (want: te dom om in één oogopslag de Nederlandse termen te begrijpen) dus heel stiekem was ik met de omslagdoek al een stuk verder. Aan Deel 5 heb ik trouwens iets veranderd: in plaats van 1 rij stokjes, 1 rij halve stokjes en 1 rij stokjes, heb ik 5 rijen halve stokjes gedaan. Halve stokjes vind ik gewoon mooier soms. 


Eerlijk waar, ik zou het liefst in één ruk doorgaan met deze mooierd, zodat ik ‘m - voor het voorjaar zich aandient – nog kan dragen. Maar ik heb nog meer te doen. Onder andere de twee CAL dekentjes.
Vanmorgen maakte ik het nieuwe gedeelte, de “Star Stitch”, van deken I, en ben per ongeluk een rijtje te ver gegaan.


Van deze kleuren krijg ik nog steeds jeuk, maar ik ga door. Tot het bittere eind.

Deken II (die voor Pelle) vind ik veel mooier.


ENNNNN, ta-dah! De eerste foto van de tas die Cathy van het CAL deken patroon maakt.


Zij haakt ‘m met Katia Mississippi in heel blije kleuren. Het begin vind ik alvast prachtig. Morgenmiddag ben ik in de winkel. Dan eens kijken of Riet haar huiswerk ook heeft gedaan :o)

Oh ja, en wat betreft dat dilemma waar ik het de vorige keer over had: ik ben eruit. Volgende week minstens één Af Ding.


Hij vordert gestaag!

Veel liefs,

Tante An.

4 opmerkingen:

nelleke markesteijn zei

Jouw kleurtjes zijn bij mij ook favoriet. De middelste (je omslagdoek?) vind ik het mooist en dan de Pelle-deken.
Van de tas snap ik nog niet veel, daar moet zeker eerst meer aan gehaakt worden. Wel flitsende kleurtjes; anders maar wel moooooii!
Verder ben ik blij om ge lezen dat je braaf aan het afmaken bent ;-)). Het wordt wel een prachtige deken!!!
Groetjes, Nelleke

Monique Koomans zei

Ik ben gisteren ook weer in DE Winkel geweest, altijd weer een feestje. Ik heb nu dus ook de voorbeeldjes in het echt gezien.
En de sterrendeken wordt echt prachtig! Fijn om bijna iets af te hebben.
Groetjes Monique

Cath'seye zei

Heel grappig om iets van mijzelf op een blog te zien! De tas, Nelleke, zal gaandeweg groeien. Hoe precies, weet ik nog niet. Ik heb een idee op internet gezien...een soort strandtas..... Blijft spannend, iets creëren ;) Groetjes, Cathy

Giovanna zei

Wat mooi werk allemaal, en leuke kleurtjes - veel plezier er mee.