woensdag 12 februari 2014

De laatste ronde

Er was jullie een Af Ding beloofd. Ik heb wel een Af Ding om te laten zien, maar het is niet het Affe Ding waar ik vorige week op doelde. Daar ontbreekt nog ongeveer een half rondje aan. Dus nog even doorwerken, daarna gaat mijn Noro cirkeldekentje heerlijk in bad en dan lekker drogen op een bedje van schuimrubber puzzelstukjes in de zon. Woehoe!
  

Nee, het Affe Ding kwam vorige week op visite, dus heb ik meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om het op de gevoelige plaat vast te leggen. Het is een omslagdoek, naar het (gratis) patroon Sidewalk Shawl, gehaakt met een van mijn lievelingskleuren van Annell Malmedy. Een patroon, overigens, waar je niet aan moet beginnen als je niet helemaal compos mentis bent. Afschúwelijk om mee te werken. Helemaal uitgeschreven, dus continu puzzelen waar je nou ook alweer gebleven was. Ik ben echt niet achterlijk, maar is het nou te veel gevraagd om er even een tekening bij te leveren?


Maar goed. Hij is wél mooi. En prachtig op Eveliens grijze trui.


Haar lieve zonen merkten op dat ze nu net een Hockeymoeder was…

En omdat ik verder toch niets anders te doen heb, heb ik nu officieel besloten om mee te doen aan een KAL van de Jubilee Throw van Kaffe Fassett. Ook Nelleke maakt ‘m (zij is de snoodaard die me heeft overgehaald) en Monique (die volgens mij geen blog heeft. Toch?) en nog wat andere tantes die niet online zijn. Als alles goed gaat, reist Nelleke volgende week af naar het verre Zuidwesten om te kijken en te vergelijken en om te kletsen en gewoon leuk bij elkaar te zijn. 

Moet ik natuurlijk wel even een begin maken met mijn eerste blok… 
Moet ik natuurlijk wel over mijn brei-minderwaardigheidscomplex heen stappen… 
Want haken kan ik wel… 
...maar breien gaat nooit naar mijn zin. Eerlijk waar niet. 

Bang als ik ben dat er onverhoeds een steek van een naald vliegt; of dat mijn breisel te strak wordt; of niet regelmatig genoeg; of dat ik iets moet uithalen en nooit meer al die steken in de goede volgorde op mijn naalden krijg, zit ik nooit op mijn gemakkie te breien. 
Ik kán het wel. 
Zelfs met meerdere kleurtjes…

Zoals jullie aan de foto ziet, stamt ie uit een vorige winter :o)

…maar nu nog breien en relaxen tegelijk.
Maar goed. We gaan oefenen.

Veel liefs,

Tante An.

3 opmerkingen:

Margaret zei

Can you teach me to knit in color? :D I'd so love to be able to do that! Your knitting is gorgeous, even if it's too tight as you claim. Yummy colors!

nelleke markesteijn zei

Je shawl is prachtig Annemarie!! En helemaal met je eens dat ze er verdikkeme toch wel een tekening bij kunnen doen, haha. Ik kan veel beter werken vanaf een tekening dan van een beschrijving!
En die KAL .... ach joh, dat gaat reuze meevallen hoor. Als ik zie wat je al met meer kleuren gebreid hebt is het echt geen probleem. Gewoon doen!!:-))))).
Lieve groet, Nelleke

Monique Koomans zei

De shawl is prachtig! En ook de inbrei-shawl vind ik erg mooi! Dus dat komt vast goed met die Kaffe!
Ik had inmiddels ook een mailtje van Nelleke, ik ben er ook dinsdag. Leuk!
Ik heb ook nog maar 1 blok af hoor, dus je loopt niet erg achter. En het klopt, ik heb geen blog. Er zijn er al zoveel, wat heb ik nog toe te voegen??
Tot dinsdag, leuk!
Groetjes Monique