woensdag 11 juni 2014

Doily Delirium

Yaaaaay! M'n eerste echte grote mega-doily is af. D.w.z. zo'n 33% van m'n jurk.

Het wordt een jurk, ja. Ik had gemikt op een zomerhes. Maar, onervaren als ik ben op het gebied van doily's, had ik geen idee dat een patroon van 34 toeren met haakdraad en een naaldje dat met het blote oog nauwelijks waarneembaar is een doily van zo'n 70 centimeter doorsnee oplevert. Dus wordt het een jurk.

Maar nu willen jullie 'm zien, natuurlijk? Nou, hier dan:


Voordat mijn gedachten konden afdwalen naar bijna Affe Dingen en projecten die nog (dringend) moeten, heb ik me op een tweede doily gestort. Deze is iets kleiner (godzijdank. Die laatste rondjes duurden uuuuuuren!), en hopelijk sneller af. Maar daarover later meer.

Om te bewijzen dat ik daadwerkelijk met een tweede Infinity Wrap bezig ben, én dat deze minder mooi wordt dan de eerste, én dat ik dé perfecte schoenen erbij alvast in huis heb: deze foto


Bijna af. Echt heel erg bijna af. Maar met dit afschuwelijke weer is het natuurlijk geen doen om zo'n enorme dikke lap wol op schoot te hebben, dus ga ik vrolijk verder met m'n jurk. In de hoop dat die voor het eind van de zomer Af, Geblockt, en Gedragen is.

Ondertussen maak ik me op voor een paar weken bezoek over de vloer. Voor een nieuw onderzoek moet Pelle gefilmd en geobserveerd. Ik ben altijd bang dat de Mensen Die Het Weten Kunnen één blik op mijn interieur werpen en zeggen: "Ja maar, mevrouw! Het is toch geen Wonder dat uw kind zo raar is? Overal Zooi en Meuk. Overal Boeken en Wol en Planten en Muziek. Overal prikkels, prikkels, en nog eens prikkels. Schaamt u zich niet een beetje? Vindt u zelf ook niet dat u minstens tweederde (of meer!) van wat er allemaal staat gewoon moet weg donderen? Dat dat dan misschien een beetje rust in het hoofd van uw kind teweegbrengt?"

En dan denk ik: "Ja. Ze hebben gelijk. Natuurlijk hebben ze gelijk. Maar ik kan niet anders. Ik vind álles leuk. Ik wil álles wat ik leuk vind in huis hebben."

Maar dan luister ik naar mijn moederhart, en dan denk ik aan Pelle, en dan weet ik dat hij er precies hetzelfde over denkt als ik. Dat hij nergens zo vrolijk en gelukkig en rustig is als thuis, tussen de meuk. Want het is dan misschien wel meuk, het is toevallig wel ónze meuk.


Neemt niet weg dat ik de komende paar dagen grondig ga puinruimen.

(en doily's haken)

Veel liefs,
Tante An.

7 opmerkingen:

Creahoekje. Marian zei

Allereerst complimenten voor je dolly!! Super vind ik 'm geworden!! Ga zo door madame!!
En aan de ene kant fijn dat er weer verder onderzoek naar Pelle wordt gedaan. Je wilt toch het aller allerbeste voor je kind? Maar aan de andere kant kan ik me je frustratie wel enigszins begrijpen. Ze zullen je hele huis maar door moeten met die film in de aanslag... Pffft ik moet er ook niet aan denken. Zo huishoudelijk ben ik nu ook weer niet aangelegd. Maar je moet ook niet vergeten dat jouw Pelle niet anders weet dan dat er overal meuk ligt. Hij is er mee grootgebracht zullen we maar zeggen. En hij zal zich in de thuis situatie toch nog wel erg thuis voelen. Dus met andere woorden: als jij nu in eens alles gaat opruimen zodat hij met paard en wagen door de kamer kan rijden zonder iets te raken, dan weet hij ook niet meer hoe hij het met zijn mam heeft.
Gewoon een beetje schuiven, dingen in dozen mikken en wat echt weg kan naar de kliko doen. Dan denk ik dat je al heel ver bent.
Ik hoop echt voor je dat er iets zinnigs uit dat onderzoek mag komen.
Sterkte en succes ermee!!

PS Als dat alle meuk is die je op de foto hebt staan vind ik het echt REUZE meevallen!!!!

Groetjes,
Marian

Monique Koomans zei

Haha, je had me bijna te pakken, ik had het bijna gemist: EN DOILY'S HAKEN! Heerlijk, met dit weer, lekker in de tuin..... Ohnee, sorry, ik laat me weer gaan. ROTWEER!
Ik denk dat ik me erg thuis zou voelen tussen de heerlijk, gezellige, kleurrijke meuk in je lekker lichte kamer. En hopelijk trekken de Wijze Heren dezelfde conclusie voor Pelle. Heel veel succes de komende weken!
Groetjes Monique

nelleke markesteijn zei

Mai Annemarie, wat een schitterend mooi tafelkleedje [:)] heb je gemaakt. Maar hoe je daar nu een jurk van kunt maken????? Nou heb ik toch wel wat ervaring in het maken van dingen die je kunt aantrekken, maar hier kan ik me zooo moeilijk iets bij voorstellen. Heb al gegoogled op afbeeldingen van doily dress maar dat hielp ook niet ;-). Kun je me niet snel iets laten zien van hoe het moet worden ???
En dan indringers in je huis en leven krijgen.... Het is natuurlijk voor een heel goed doel. En hopelijk geeft het inderdaad meer kennis/inzicht die ten goede kan komen aan Pelle!
Maar bedenk wel dat al die mensen ook leven met "zooi en meuk". En voor een gemiddelde ziet dat op jouw foto er heel acceptabel uit!! Ik vind het gezellig lijken, vriendelijk en uitnodigend. Dat is vast wat over gaat komen en wat het voor jou en Pelle een fijne woonomgeving maakt!!
Liefs, Nelleke

Sandra zei

Net zoals Nelleke vraag ik mij af hoe jouw prachtige doily een jurk kan worden? :-)
Enneh... Liever een creatieve puinhoop dan een opgeruimde leegte!

Cath'seye zei

Nou, wat mij betreft:
Zonder 'meuk' is het helemaal niet leuk!
Ooit deed ik pogingen om weinig dingen in huis te zetten. .... geen succes! In no time slibde de boel weer dicht. Gezellig vol met gezellige dingen! Tja, dat ben ik dus. Fijn te horen dat jij dat ook hebt. Hoewel ik het bij jou wel ook opgeruimd vind. .. hihi, ga ik ook proberen!
Jouw doily is prachtig, en de noro sjaal vind ik super!

Ana Lopes zei

Beautiful!!! Awesome works! Congrats!
Hope you have a wonderful day!
Hugs from Portugal,
Ana Love Craft
www.lovecraft2012.blogspot.com

Anna zei

Beautiful !!!!!!!!!!!!!
Anna