zaterdag 21 juni 2014

Een Wolfie en een Bijna Af Ding

Poewie. Dat was me het weekje wel. Maar nu… nu… NU… kan ik uitpuffen, want Pelle is logeren, en ik heb nieuw speelgoed.


Jullie weet dat mijn selfie-talent danig te wensen overlaat. Ik heb dit garen op 13 verschillende locaties geprobeerd te fotograferen, maar deze Wolfie kwam het meest in de buurt qua kleur. In het echie is ie wat lichter. Hoe dan ook: dit wordt een South Bay shawl.

Hoe kom ik zo plots aan dit speelgoed? zul je misschien denken (of misschien ook niet, in welk geval je beter naar beneden kunt scrollen naar het Bijna Affe Ding). Welnu, dit speelgoed heb ik te danken aan zoonlief Pelle:

Gisteren moest hij afzwemmen! Hij ging voor Teddybeer Zilver (wat ongeveer inhoudt dat hij met behulp van drie zwembandjes zijn hoofd boven water kan houden. Ik hoop dat hij volgend jaar bij Teddybeer Goud leert om niet het halve zwembad te inhaleren). Het was zo ontzettend leuk om te zien. En hij is zó schattig. Ik weet dat iedere moeder dat van haar eigen kind zegt, maar in dit geval is het echt waar. Ziehier het fotografische bewijs van Pelles schattigheid


In tegenstelling tot voorgaande jaren heb ik na het afzwemmen Pelle weer mee naar school gegeven, zodat hij daarna meteen door kon naar het Logeerhuis. Toen was ik dus mijn kindje kwijt, maar had ik nog wel mijn moeder bij me, want die moest natuurlijk mee naar het afzwemmen. En toen dacht ik: “we zijn al in Roosendaal. Zal ik niet even doorrijden naar Arnemuiden?” Da’s dan tenslotte nog maar veertig minuten. En Jeanet (van Atelier Jaffari, oftewel Blij Dat ik Brei) had net geblogd over een enorme scheepslading Unicat die was binnengekomen. Nou weet ik wel dat ik geen reclame moet maken voor de concurrent, maar wij verkopen nu eenmaal geen Unicat bij DeWolboetiek (wel heel veel ander mooi garen!), en het is altijd gezellig bij Jeanet. Ik ben dus blij dat ik ben gegaan en deze mooie bol Unicat heb gescoord. Ik ga er zo mee aan de gang.

Maar eerst… want hier wachtten jullie natuurlijk al vol spanning op… mijn Bijna Affe Ding. Hij ligt nog te drogen (want gisteren in bad geweest met Eucalan):


Bíjna Af, Tante An? Maar dit lijkt toch echt een Heel Erg Affe Deken. Van Noro.
Ja. Als het een deken zou zijn, zou hij Af zijn.
Maar ik heb al een Noro deken.
En ik heb nog geen Noro Vest. Dus dit wordt een vest.
Echt waar?
Echt waar.

Ik laat jullie steeds projecten zien die er Heel Erg Af uitzien, maar die omgetoverd gaan worden tot iets heel anders. Misschien zie je het nog niet, maar als hij Echt Af is, dan valt het kwartje. Heus.
Nu gauw aan mijn South Bay beginnen, voor het weekend er weer op zit!

Veel liefs,
Tante An.

5 opmerkingen:

Creahoekje. Marian zei

Je blijft me verbazen!!
Geniet van je vrijheid!!
En probeer je southbay in een keer af te krijgen. Ik bedoel natuurlijk niet continue haken, maar niet halverwege afhaken en ergens anders aanhaken... Snap je me nog???
Ik blijf nieuwsgierig!!

Groetjes,
Marian

nelleke markesteijn zei

Dat Pelle niet alleen z'n moeder vertedert is heel duidelijk in deze foto's, dus je bewering dat hij echt schattig is geloof ik helemaal :-).
En jij toen zomaar naar Jeanet en zo'n prrachtig kleurtje Unicat gescoord!! Super!!
Maaarre, je hebt zoveel fantasie en creativiteit, kun je dan misschien toch iets een ietsepietsie originelers maken dan een Southbay??? Of je moet hem gewoon heeeel errug graag willen hebben, want hij is wel mooi natuurlijk.
En ook weer zo'n bijna AFFO in prachtige Noro-kleuren! Hoe dat een vest gaat worden vind ik heel spannend! Laat gauw zien (hij is vast al bijna droog :-D)
Liefs, Nelleke

Sandra zei

Die Unicat.... Onweerstaanbaar...
Ben benieuwd naar het vervolg op je bijna affo!

Giovanna zei

En nu krijg ik ook zin om naar Arnemuiden te rijden... het is tenslotte maar 1200km of zo :-) Gefeliciteerd met het afzwemmen van Pelle (echt heel schattig!) En jouw Ding is heel erg mooi en vrolijk.

Monique Koomans zei

Ja, Pelle is echt een schatje als je de foto's ziet. Leuk dat hij weer een diploma gehaald heeft.
En ja, als je van Etten-Leur al helemaal naar Roosendaal bent gereden, is Arnemuiden een peulenschilletje ;).
Ik heb bij Jeanet ook al eens een bolletje Unicat gehaald, maar die ligt nog bij de Nog-Te-Starten projecten!
Ik ben ook erg benieuwd naar je nog-vest-te-worden-noro-deken. De kleuren zijn allicht weer (zoals gebruikelijk bij Noro) erg mooi.
Groetjes Monique