donderdag 13 maart 2014

Ennnn rust...

Ha! Ik heb twee voordelen van de lente/zomer ontdekt. Oké, drie dan.

* ’s Avonds langer licht, dus ook dan mogelijkheid om kleuren bij elkaar te zoeken die ook daadwerkelijk bij elkaar passen
* ’t Is beter foto’s maken
* De kamerplanten tieren welig, en dat maakt me blij (tuinieren kan ik niet, maar kamerplanten in leven houden des te beter en dat doe ik dan ook graag).

Vorige week was het hier vakantie, en ik had me opgemaakt voor een heerlijk weekje rust. Helaas werd mijn jongen ziek en vielen mijn vakantieplannen in het water (vooral dat rusten), maar deze week maak ik het een beetje goed. Vandaag heb ik écht vrij en stort ik me op mijn lievelingsdekentjes. Zoals daar hebben te zijn:

Pelles dekentje. Van ouderwetse granny squares, geïnspireerd door de gewéldige deken van één van de kinderen uit de film Nanny McPhee. In eerste instantie keek ik voor Colin Firth, maar toen ik dat dekentje in het vizier kreeg, was die meneer op slag vergeten en heb ik als een bezetene continu mijn DVD-speler op pauze gezet, teruggespoeld en weer op pauze gezet, en nog een keer en nog een keer, om het dekentje van alle kanten te kunnen bekijken. Dit was de inspiratiebron:


Dit is mijn versie. Voor Pelle. Dus.

Ziet er toch weer heel anders uit dan in het echie!
Dan de CAL dekentjes. Nou ja, De Omslagdoek en De IJssalon. De omslagdoek wordt misschien een wandkleed. Of niet. Of gewoon weer 16 bolletjes Rowan Tweed Aran. Ik weet het niet. Heb een haat-liefdeverhouding met dit ding. Ik vind het materiaal prachtig, maar die ene streep oranje die ik er per se doorheen wilde hebben, bevalt me niet. 


Dar heb ik vaker last van, met oranje. Neem nou De IJssalon:


Eindelijk heb ik het knaloranje erin verwerkt. Maar zou het een blijvertje zijn? We wachten met ingehouden adem af…

En dan nu een deken waar ik geen andere naam voor kan verzinnen dan De Knuffeldeken. Met oranje. Twee weken geleden zag ik dit patroon op Ravelry en ik heb het meteen aangeschaft. Patroon + verleidelijke bergen betaalbare Rapido Plus in de winkel = meteen beginnen.


Ik had al 1001 foto’s gemaakt, maar die gaven de knuffelfactor van deze deken niet voldoende weer. Nog steeds kun je aan deze foto niet afzien dat dit de allerzachtste, allerliefste, allerfijnste knuffelige knuffeldeken is die ooit gemaakt is.

En hij is voor mij :o)

Veel liefs,

Tante An.

3 opmerkingen:

Creahoekje. Marian zei

Je bent goed bezig zeg!!
En je knuffeldeken vind ik zo super!!! Het patroon alleen al.
Het garen kun je inderdaad niet goed knuffelen op de foto!!
En dat oranje?
Ach, gewoon laten zitten, later lach je er om!!

Succes!!
Groetjes,
Marian

Margaret zei

All are gorgeous!!!!!! I'm drooling.....

nelleke markesteijn zei

Ik ben blij dat je nog iets positiefs aan de lente/zomer hebt gevonden ;-)). En meteen die mooi-licht-foto's ook genomen dus!
Lachen om je Colin Firth/mooie deken verhaal; snap ik helemaal! Je Pelle-deken is daar een heel mooi resultaat van. Zoals jij toch altijd van die mooie dekens maakt! Prachtig!! De laatste ook weer zooo mooi! En dat knuffelige geloof ik meteen :-D.
Maar nu even over ORANJE! Tja ... ik vind in beide dekens (lees omslagdoek/wandkleed en ijssalon) dat oranje niet zo mooi. Het verstoort het kleurenpalet; maakt het onrustig. Misschien als je het terug laat komen of in een iets donkerder of lichtere variant??
Jij bent zo goed met kleurgebruik dat het vast wel mooi wordt. Ben alleen benieuwd hoe ;-))).
Liefs, Nelleke