vrijdag 28 maart 2014

Sjaalfie

Ik ben maar een simpele ziel. En ik ben geen olieverfschilderij (zoals men in het Engels zegt). Misschien dat ik daarom met de beste wil van de wereld maar niet begrijp hoe iemand het in z'n kop haalt om een selfie te maken en die dan ook nog te delen met de rest van de wereld. Ik associeer mensen die selfies maken altijd met Mr. Bean. Die had ook geen vrienden, en moest daarom foto's maken van zichzelf. Sneue mensen dus, die mensen die selfies maken.

Hm. Ja.

Het punt is dat ik ook niemand in de buurt heb die even een foto van mij kan maken. Niet dat ik per se een foto van mezelf wil, maar ik wil natuurlijk wel graag mijn nieuwste Affe Ding showen. Mag ik u daarom, weliswaar met enig afgrijzen, presenteren: mijn eerste sjaalfie:

Ik zei hier heel hard "cheeeeeeese". Doen andere selfisten dat ook?

Jammer dat na al die moeite voor de "sjaalfie" de sjaal er niet helemaal op staat, maar ik wilde 'm jullie niet onthouden. Vervolgens toch maar de tuin in getogen en de sjaal smaakvol over de pruimenbomen gedrapeerd.
Is dit nou een "armfie"?

Voor degenen die het weten willen: dit is een patroon uit Rowan Holiday Crochet, genaamd "Lela". De rand heb ik er zelf bij verzonnen, want het oorspronkelijke patroon hield zomaar ineens op en was een beetje kaal naar mijn mening. Het garen is Noro Taiyo Sock, en natuurlijk heb ik weer geen idee welke kleur. Een mooie, in ieder geval.

Verder ben ik gisteren op Pinterest op een Granny Square gestuit waar ik werkelijk wakker van heb gelegen. Het was een Frans patroon. Eerst schrok ik daarvan, want verder dan "Je ne parle pas Français " kom ik niet, maar het is verbazingwekkend hoe makkelijk haakpatronen zich laten vertalen. Nog geen vijf minuten werk. En daarna natuurlijk urenlang met kleurtjes zitten spelen (want ik kon er toch niet van slapen)


Ohhhh, wat leuk. Trouwens, De Wolboetiek heeft wat bordjes op Pinterest, en wel hier, dus als je inspiratie wilt opdoen (of eens wilt zien waar ik dan allemaal wakker van lig), dan kun je daar kijken. 

Met Pelle gaat het stúkken beter. Zeker goed genoeg om naar het Logeerhuis te gaan dit weekend, en even een beetje afstand te creëren . Dat was wel nodig, ook. Maarre... daar vertel ik misschien nog wel eens over.

Ik ga een lekker rustig weekend tegemoet, en jullie hoop ik ook.

Veel liefs,
Tante An.

7 opmerkingen:

nelleke markesteijn zei

Gatzie, ik ben jaloers!! Wat heb je er een akelig leuke rand aan gemaakt!! Die van mij houdt dus gewoon zomaar op. Gemiste kans en dankzij jou weet ik dat nu dus ;-).
Voel me bijna moreel verplicht om nog zelf iets schokkend moois ervoor te bedenken.
En ben ook heel benieuwd hoe jij een selfie maakt. Iedereen heeft altijd 1 arm uitgestrekt, maar jou lukt dat zonder! En dan zo'n mooi resultaat! Echt een hele leuke foto Annemarie.
Die granny's zien er veelbelovend uit en dat jij wel weg weet met een andere taal verbaast me niks.
Had ik trouwens al gezegd dat je sjaal heeeel mooi is?
Liefs, Nelleke

feltfree på Åsly zei

Een leuke sjaalfie. Mooi die kleuren.

Creahoekje. Marian zei

Ik heb dit bericht met een big smile zitten lezen!! Heb er zelfs nog pasasages uit aan puberzoon voorgelezen. Zijn opmerking: Oh mam, dat kon je zelf wel geschreven hebben van dat Frans en zo... En jij hebt toch ook helemaal niets met selfies.... We moeten altijd heksentoeren uithalen om een foto van ons moesje te krijgen".....
Maar ik vind je selfiesjaal heel leuk!!
En die granny's.... mmmmmm... misschien moet ik een snelcursus Frans gaan doen? Of gaat dat wel makkelijk met Google translate?
Ik weet trouwens überhaupt niet hoer printerest werkt!! Ik geloof dat ik wel ergens een account heb of zo, maar snap er gewoon geen biet van!!
In ieder geval wens ik je een genoeglijk weekend met veeeeeeeeel zon en moooooooiiiii weer!!!!
Geniet ervan.
Fijn dat het met je zoon weer beter gaat. En soms is het goed om even afstand te nemen, dan kunnen beide partijen apart energie opdoen om weer met een frisse bonk te 'her'starten!!
Groetjes,
Marian
PS Ik snap niet hoe het kan, maar mijn reacties op jouw blogberichten vliegen altijd uit mijn vingers en zijn ook redelijk lang. Ik hoop je er niet mee te vervelen......

Doortje zei

Wat een mooie sjaal! Ben gelijk gaan kijken op site van Rowan. Voel me nu beetje erg blond want ik snap niet hoe ik aan het patroon kom. Kan Lela vinden maar niet het patroon.... Staat het niet op de site? Ik zou het erg op prijs stellen als je me kan laten weten waar ik het patroon kan vinden, ergens op de site of in de tijdschrift??

Dank je wel!
Maaike

Annemarie zei

Hoi Maaike,

Het patroon staat in een boek van Rowan: Holiday Crochet. Alleen de rand is anders!

Succes ermee!

Annemarie

Monique Koomans zei

O, wat een prachtige sjaal, en wat een mooie kleuren. Ja, dat is Noro toevertrouwd! En dan een erg mooie, passende rand erbij verzonnen, kunnen ze bij Rowan nog wat van leren, haha!
En nee, selfies maak ik ook niet, die zijn echt vreselijk. Als ik dan die van die jonge meiden zie (ik heb 2 "stief"dochters van 20 en 16) dan denk ik, goh wat leuk. Maar als ik het dan eens zelf probeer: aaaaaah, delete!!!
Ik kom binnenkort weer even langs in de winkel, heb wol tekort. Kan dat?? (Ja dat kan!!)
Fijn dat Pelle weer is opgeknapt. Fijn weekend!
Groetjes Monique

Doortje zei

Dank je wel Annemarie! Ik ga kijken waar ik het boek kan kopen.