dinsdag 25 maart 2014

Pelle's nieuwe deken

(Kennen jullie het boek Pelle's nieuwe kleren? Een must voor breisters!)

Afgelopen weekend werd maar weer eens duidelijk hóé dringend ik aan de slag moet om één van Pelles dekentjes af te krijgen. Het arme kind was in jaren niet zo ziek geweest. Het Coffin-Siris syndroom zorgt voor veelvuldige luchtweginfecties, die maar al te vaak leiden tot een longontsteking. Gelukkig is het deze keer niet zo ver gekomen en heeft Pelle "alleen maar" een zware bronchitis, maar gelegen op de bank had hij dringend behoefte aan een dekentje om lekker zielig onder te liggen zijn. Pelle heeft zijn eigen dekentje, dat ik een paar jaar geleden maakte:


Maar kleine mannetjes worden groot, en hij past er niet helemaal meer onder! Prompt greep hij naar mijn Noro Flowers, maar dat vond ik dan weer niet goed... Ik bedoel, ik hou ontzettend veel van mijn zoon, maar al die lichaamssappen die hij rijkelijk laat vloeien in tijden van ziekte wil ik niet in de buurt van mijn Noro Flowers. Dus toch maar weer het kleine dekentje gepakt, want dat kan in de wasmachien.

Anyway, een nieuwe deken, dus. Eentje waar hij een flink aantal jaren helemaal, van kruin tot teen, onder past; eentje waar hij naar hartelust overheen kan kwijlen en kot... Uhm... eentje die in de wasmachien kan. Granny McPhee vordert aardig en nu heb ik ook het CAL dekentje weer gauw gepakt.


Best mooi, niewaar?

Verder heb ik een Af Ding!!! Ja, heus. Ik schrok er zelf ook een beetje van. Het was een tussendoortje en op deze foto


ziet het er nog uit als een vrolijk gekleurd frutje. Maar hopelijk aan het eind van de week een foto van het gewassen en geblockte Affe Ding.

En ik ben iets nieuws begonnen (wie had dat ooit gedacht). Deze wordt voor de Open Atelierroute.


Dit wordt een deken. En dit is de enige kleur die erin gaat. Ik geloof niet dat ik ooit, in mijn rijke verleden als handwerkster ooit ooit ooit een project in één kleur heb gemaakt, en de kans dat ik me van pure verveling en ellende ga verhangen met ditzelfde garen acht ik vrij groot, maar hopelijk is het patroon spannend genoeg om dit project te overleven. Wordt vervolgd... (of niet, in geval van ophanging).

Veel liefs,
Tante An.

5 opmerkingen:

Creahoekje. Marian zei

In ieder geval:
je hebt een project AF!!! Bravo!!!
En je CAL heb je weer opgepakt, dus als je dat bij tijd en wijle doet komt die ook AF!!!
Misschien kun je hem verlengen tot de afmetingen van een 2 meter zoon?? Dan weet je zeker dat hij er de komende jaren onder past!! Alleen moet hij dan niet weer ziekerig worden voordat jij de CAL klaar hebt... Moeilijke opdracht lijkt me...
Maar het is maar een idee hoor!!
En in 1 kleur? Dat vind ik nou zo echt helemaal niets voor jou!!
Maar inderdaad, als het patroon spannend is vergeet je dat je de hele tijd met dezelfde kleur prutst!!
Ik hoop dat je zoon weer wat opknapt zodat hij alle dekens van zich af kan werpen!!
Groetjes,
Marian

nelleke markesteijn zei

Allereerst beterschap voor Pelle!
En verder heb ik weer hardop zitten lachen om je verhaal! Heerlijk zoals je dit alles vertelt :-).
Je AFFO (;-)) lijkt enorm op iets wat ik om mijn nek heb, alleen iets minder subtiel kleurverloop. Dat was vast om je moed in te haken voor het GROTE UNI project!! Heel veel sterkte daarmee. 't Zou mij niet lukken.
Liefs, Nelleke

Cath'seye zei

Haha, Annemarie, ik geniet van jouw schrijfsels!!!! Lekker, heerlijke zelfspot, én herkenning van mijn eigen valkuilen....ik ben nog hard aan de brei in donkergroen rowan groter tweed ;-)
Het schiet lekker op!!
Lieve groeten, Cathy.

Cath'seye zei

Enne.....veel beterschap voor Pelle!!!!

Monique Koomans zei

Heel veel beterschap voor Pelle, gaat het alweer beter met hem?
Je AFFE ding is in ieder geval mooi van kleur, ben benieuwd naar het totale plaatje.
En verder kon ik het toch niet laten: toch weer met iets begonnen, terwijl er nog niets AF is!
Succes met je Uni-project, ben benieuwd of die ook AF komt, haha!
Groetjes Monique