vrijdag 21 maart 2014

Help, de haakster verzuipt!

Ja, de haakster verzuipt. Ik brei natuurlijk ook, maar dan klopte de titel van deze blogpost niet meer.

Waarom verzuipt ze dan?

Nou, omdat ik gewoon heel veel te doen heb. Ik begin namelijk iedere dag iets nieuws. Ik dacht dat dat normaal was in ons milieu, maar toen ik deze mededeling zonder blikken of blozen of enig gevoel van schaamte in de winkel deed, keek men mij toch een beetje vreemd aan. Iedere dag iets nieuws? Maar dan krijg je toch nooit iets af?

Um, nee. Dat klopt. Ik krijg bijna nooit iets af. Maar daar gaat het mij ook niet om. Het gaat om de lol van een nieuwe ontdekking, een nieuw patroon of een nieuw idee dat diréct op de pennen moet. Of op de naald. Dat niet iedereen dat begrijpt, snap ik gerust, hoor. En het wordt wel eens vermoeiend, al die lopende projecten, en een zooitje bovendien. Hier, kijk maar:


Ik heb alles een beetje bij elkaar geharkt voor deze foto (nou ja, niet alles. Er ligt nog het een en ander in tassen, kasten, potten en pannen, maar dit is wat ik zo in één rondje door de huiskamer kon pakken) en ik begin er zelf bijna van te blozen. Mag ik jullie uitnodigen voor een kleine toer door mijn wolhalla?

Alpine Frost met zelf getwijnd garen, de Guernsey Wrap in ijsblauw; de Jubilee Throw, en het begin van een retro-kussentje in katoen

Tas van chenille

Pelles Granny McPhee deken met daarbovenop Pelles CAL deken

Knuffeldeken, mét lijst van wat er allemaal vóór oktober gemaakt moet

En dan iemand die héél blij is als er aan warme dekentjes gewerkt wordt: Pipien. Zij kruipt er altijd onder :o)

Nou, genoeg lopende projecten, zoals jullie ziet. Deze foto's dienen als bewijs dat ik een excuus heb om achter te lopen met de CAL-dekentjes...

Maar even zonder gekheid: er moet echt hard gewerkt, want begin oktober doen we weer mee met de Open Atelierroute in Drimmelen. Schrijf het in je agenda, want al kom je niet voor ónze maaksels, Drimmelen zelf is schilderachtig mooi, en alle "ateliers" méér dan de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Wel flink sparen, hoor!

Ik ga weer verder!

Veel liefs,
Tante An.

6 opmerkingen:

Margaret zei

You must work on some things for more than a day though -- there are some big pieces there! lol! OMG, the colors! You put colors together so beautifully! And did you notice how Pipien's eyes go perfectly with what he/she is surrounded by? :D

Creahoekje. Marian zei

En ik dacht nog wel dat ik ALLEEN zo'n gek mens was dat overal aan wil beginnen en dan eindeloos veel projecten heb 'lopen'.... alleen lopen ze nooit weg, dat is het gekke van 't hele geval!!
Je hoeft alleen nooit na te denken: wat zal ik eens gaan doen, want je kunt met je ogen dicht om je heengrijpen en dan heb je vast wel een project in handen waar je altijd wel mee verder kunt!!
Enne.... ooit komt er wel weer eens iets af hoor!!
Het lijkt met trouwens wel een gezellige bende daar bij jou, of zeg ik dat nu heel oneerbiedig?

Groetjes,
ik wens je een creatief weekend!!
Marian

Monique Koomans zei

O ja, ik heb gemerkt dat ik er niet tegen kan. Ik heb nu 5 lopende projecten (buiten de echt langdurige, zoals borduurwerk of een knoop-kleed), maar ik word er gek van. Heb nu toch maar besloten eerst iets af te maken, daarna pas verder aan de volgende. En zo alles 1 voor 1 af.
Niet dat ik het niet wil, hoor. Het borrelt behoorlijk daarboven, van wat ik allemaal NU wil beginnen. Maar ik hou me in de hand en doe het niet. Eerst wat af!

Groetjes Monique

nelleke markesteijn zei

Haa, dat is nog eens leuk om te lezen!! Ik wist wel dat ik niet de enige was, maar soms ga je toch twijfelen als er allemaal van die mooie "affo's" (haha) voorbij komen.
Waar het bij jou dekens zijn zijn het bij mij sjaals! 5 stuks in de maak, zowel breien als haken. En dan nog mijn Noro-vest en de dringende wens om een truitje te gaan haken :-))). Ik krijg nu last van wat Monique ook al noemde: er moet iets AF!!!
Dus hbopelijk binnenkort .... :-D!!
Liefs, Nelleke

Giovanna zei

Ik ken het gevoel, maar dan met borduren (en dat is misschien nog erger, want langzamer werk...). Maar het ziet er allemaal zo geweldig uit :-)

Femke zei

Jaaaa, herkenning!!! Voel me meteen minder eenzaam. Ik probeer de laatste tijd wat strenger voor mezelf te zijn en dingen af te maken. Maar nieuwe dingen zijn soms zoveel leuker :-).

groetjes Femke